Menü

Szereplők
Hasonló témák

2012. november 6., kedd

A FEHÉR RUHÁS NŐ LEGENDÁJA!

http://985caa9e.yyv.co

A fehér ruhás nő legendája
A fehér ruhás nő egy női szellem, ami számos különböző kultúrában jelen van az egész világon. Általában elhagyta vagy elárulta a férje vagy hirtelen, tragikus halál áldozata lett. Vidéki térségekben vagy országutak mellett jelenik meg.

Mindegyik kultúrának megvan a saját verziója a Fehér Ruhás női szellemről:

Amerika:

Arca fehér hölgye - egy olyan nő, aki az esküvője éjszakáján meghalt és azt híresztelik, hogy egy öreg földúton kísért

A Newarkban lévő Branch Brook park fehér hölgyéről azt állítják, hogy férjével együtt meghaltak az esküvőjük éjszakáján egy autóbalesetben. Más információk szerint autóbalesetet szenvedett amikor az érettségi bankettjére ment és azóta is keresi partnerét.

Annak a fehér hölgynek a szelleme, aki a Durand-Eastman parkot kísérti New Yorkban, valószínűleg egy olyan anya szelleme, akinek a lányát elrabolták. A Bridgeport Fogadóról Kaliforniában azt mondják, hogy egy olyan nőnek  a szelleme kísérti, aki felakasztotta magát a 19-es szobában, miután megtudta férje halálát. Látják, hogy bejárja a termeket egy fehér ruhában.

Egy hölgy fehérben az unitárius temetőt kísérti Charlestonban férjét keresve, aki 1815-ben fulladt meg.

Az Union temető Connecticut-ban az egyik olyan hely Amerikában, ahol a legsűrűbben észleltek kísérteteket. A legtöbbet látott alak a Fehér ruhás hölgy, aki 1940 óta kísért.

Egy öreg fogadóról a Yellowstone Nemzeti Parknál azt mondják, hogy egy fej nélküli menyasszony kísérti, aki minden este leereszkedik az óratoronyból és minden éjfélkor visszatér, mert nem találja a férjét, aki megölte őt.

A kaliforniai Santa Cruzban van egy szellem, aki bejárja az erdőket a temető közelében a helybeliek Fehér Boszorkánynak hívják. A történetek szerint megölte őt a férje az esküvőjük éjszakáján. Nagy zajt csap és közel merészkedik, azt állítják róla, hogy veszélyes.

Az egyik legvészjóslóbb és legnépszerűbb Fehér hölgy mítosz az a szellem, aki a Clearview-ba vezető úton kísért a washingtoni Mukilteo-ban. A fehér ruhás hölgy megáll a közeledő autók előtt, hogy stoppoljon, aztán hirtelen eltűnik. Vannak jelentések a területről hangos sírásról, sikításról, és vannak tárgyak, amiket hozzávág az elhaladó autókhoz. Egy clearview-i lakos azt mondta: "menj le a városhoz vezető útra este 8 után. Onnan nincs visszatérés, ő meg fog találni, kiszagolja a véredet és a félelmedet."


Nagy-Britannia:

A Huntly-kastélyról Skóciában azt állítják, hogy egy nő szelleme kísérti, aki hosszú, fehér köntöst hord. Ő leugrott egy magas toronyból, amikor kiderült afférja az egyik szolgálóval.

A Willow park fehér hölgye az angliai Merseyside-ban azóta kísért, amióta férje megfojtotta az esküvőjük éjszakáján.

Gyakran látnak egy fehér hölgyet a manchesteri Chadkirkben, azt hiszik, hogy egy olyan helyi lánynak a szelleme, akit a helyi részeges banda tréfából elrabolt és felakasztott.


Írország:

A Charles erőd híres arról, hogy a fehér ruhás hölgy szelleme kísért ott. miután a férjét összetévesztették valakivel és lelőtték, leugrott a bástáyról. Sokan jelentették, hogy  látták őt az erőd körül bóklászni, valaki pedig azt is állította, hogy egy láthatatlan erő lelökte őt a lépcsőről.


Brazília:

Brazíliában Dama Branca-nak hívják általában a Fehér ruhás hölgyet. Mindig fiatal nő a szellem hosszú, fehér ruhában. Általában olyan nők szelleme, akik szülés közben haltak meg vagy megölte őt a férjük, apjuk vagy bátyjuk a "becsület" nevében.


A Fehér ruhás nő legendája jelen van Németország, a Cseh Köztársaság, Portugália mitológiájában is.


Forrás




1 megjegyzés: